Smilšu pulkstenis

Es tik bieži esmu pieminējusi smilšu pulksteņa izmantošanu, ka nolēmu, ka tas ir pelnījis pats savu ierakstu :)

Mūsu mājās smilšu pulkstenis tiek lietots jau gadus 8 noteikti. Tas ir bijis lielisks palīglīdzeklis daudzās jomās. Piemēram:

🔸“Vai mēs paspēsim salikt visas mantas vietās, kamēr iztek smiltis?”

🔸zobu tīrīšana;

🔸animācijas filmu skatīšanās laika limits;

🔸mammas kafijas pauzes laiks - kamēr iztek smiltis, tikmēr mani nedrīkst traucēt;

🔸“cik ilgi līdz atbrauks… ?” - varam, piemēram, teikt, ka 2x jāapgriež 15 minūšu pulkstenis;

🔸pēc cik ilga laika būs jāsāk taisīties (gulēt, ģērbties, iet ēst, kārtot…);

🔸pēc cik ilga laika māsa dos šo rotaļlietu tev (izrunājot ar visām iesaistītajām pusēm).

 

Man patīk, ka, pat ja bērnam vēl absolūti nav laika izjūtas (tā sāk parādīties ap 4,5 gadiem vai vēlāk), tad ar smilšu pulksteni tomēr var iedot šo laika nogriezni. Pulkstenis ir gana liels, smiltis ir krāsainas, labi redzams, kā tās tek - uzskatāmi redz, cik laika vēl atlicis. Bērni ir gana labi piešāvušies, kuru pulksteni, kurā brīdī lietot, un ir pat situācijas, kad viņi ir iniciatori tam, ka jāpaņem smilšu pulkstenis. Piemēram, šajā bildē trīsgadīgais dēls man uzlika smilšu pulksteni, lai es zinu, kad man jāceļas - manas metodes tika izmantotas pret mani pašu :) Pēc šīs reizes es nobrīnījos, ka bērni kaut kā tomēr vienmēr ir pakļāvušies smilšu pulksteņa noteikumiem, jo man pašai bija liela vēlme brīvdienās tomēr necelties pēc tā iztecēšanas. Es gan cēlos, lai parādītu, ka arī es ievēroju noteikumus. Vēl bērni bieži ir iniciatori smilšu pulksteņa uzlikšanai, kad reizē vēlas kādu rotaļlietu. Kā vēl vienu plusu varu minēt, ka dažreiz bērni apsēžas un vienkārši vēro, kā smiltis iztek - tas iedarbojas ļoti nomierinoši.

 

Mūsu pulksteņi ir gādāti gudragalva.lv, bet saprotu, ka tur īsti vairs nevar iegādāties. Labi, ja pulksteņi ir dažādi, piemēram, divas, piecas un 15 minūtes.

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē