Pāru meklēšana / Atmiņas spēle

Pāru meklēšanai un atmiņas spēlēm ir bezgala daudz variantu, bet šī ir ļoti jauka ar to, ka, salīdzinot, piemēram, ar parastām kartona vai papīra kartītēm, to ir patīkami turēt rokās, forma ir savādāka, lielāka, bērniem patīk un viņi ļoti labprāt spēlē, pat, ja citas atmiņas spēlēs nav gājušas pie sirds.

Nepieciešamie materiāli: metāla konservēšanas vāciņi, dažādi, rakstaini papīri, līme, šķēres, cirkulis.

Izgatavošana ļoti vienkārša - izmēram vāciņa diametru un uz katra no papīriem uzvelkam divas riņka līnijas, izgriežam, pielīmējam un lietojam! Ja mājās nav cirkulis, tad var piemeklēt līdzīga diametra glāzi vai krūzi un vienkārši apvilkt.

Papīri mūsu vāciņiem ir visdažādākie: žurnāla lapa, rakstains aplikācijas papīrs, dekupāžas papīrs (tā bija rakstīts uz iepakojuma, pati ar dekupāžu nenodarbojos, tāpēc nezinu, kāda veida tie mēdz būt un vai atšķiras savā starpā) un biezāks papīrs ar reljefu. Tagad ir pagājuši vairāki mēneši, kopš uztaisīju šo spēlīti, un droši varu teikt, ka vislabāk kalpo tieši dekupāžas papīrs. Domāju, ko ļoti labi būtu derējuši arī tapešu atgriezumi.
Šeit pievienoju arī internetā sameklētas rakstainas bildes, kuras pārveidoju apļa formā, standartvāciņa izmērā. Ja mājās nav rakstaina papīra un veikals tālu, atliek vien izprintēt, izgriezt un uzlīmēt ;)

Mazākiem bērniem labāk sākt tieši ar pāru meklēšanas spēli. Atkarībā no tā, vai bērns jau ir spēlējis līdzīgas spēles, izvēlamies mazāk vai vairāk pārus. Vienu vāciņu no katra pāra izkārto rindā, pārējos saliek vienuviet un bērns sameklē atbilstošo pāri. 

Tad, kad pāru meklēšana padodas pavisam viegli, tad spēlējam atmiņas spēli. Sākumā izvēlamies tikai kādus 3 pārus, lai bērns saprastu spēles noteikumus un tā nebūtu pārāk sarežģīta. Vāciņus izkārtojam ar rakstaino pusi uz leju un vienā gājienā divi tiek apgriezti otrādāk. Ja abos vāciņos vienāds raksts, tad tie paliek atklāti vai tiek novākti. Ja raksti atšķiras, tad atkal apgriež vāciņus otrādāk un nākamajā gājienā atkal pagriež divus citus vāciņus. Turpina spēli līdz atrasti visi pāri.


Lielisks bonuss - vienkārša glabāšana. Vāciņi labi viens otram pieguļ. Ja tos sakrauj tornī, tie neaizņem daudz vietas.



Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē