Šņores vēršana

Mazam bērnam diega ievēršana adatā vai šņores vēršana kurpju caurumiņos noteiktā rakstā ir ļoti sarežģīts uzdevums. Tāpēc pirms rādīt, kā ievērt diegu adatā vai šņores kurpēs un kā ar šņorēm iespējams savienot divas auduma puses, bērnam var piedāvāt vienkāršāku vingrinājumu: šņorītes vēršanu iekšā-ārā jeb “šūšanu” kā Elmārs to sauc.

Nepieciešamie materiāli: šņores, kartons vai biezāks papīrs, caurduris.

Izprintējiet un apvelciet uz kartona vai biezāka papīra šeit piedāvātos šablonus vai uzzīmējiet pašu izvēlētas formas.

Es izgriezu šablonus un apvilku kontūru uz abpusēja krāsainā papīra.

Izgrieztās formas ielaminēju (tas nav obligāti, bet ielaminētā veidā forma mazāk nobružāsies un man šķiet, ka to ir arī patīkamāk turēt rokās) un ar caurduri izveidoju tajās caurumus. Tas arī viss! Vingrinājums gatavs, atliek tikai nodemonstrēt bērnam :)

Ieteikums - vienā šņores galā var iesiet mezglu, lai šņorīte neslīd ārā.

Mūsu šņores ir 60cm garas. Elmāram šobrīd šī aktivitāte patīk darbošanās pēc, un izskatās, ka rezultāts viņam pagaidām nav svarīgs, līdz ar to šāds šņoru garums ir ļoti labs. Savukārt, ja bērnam gribas, piemēram, ievērt šņori katrā caurumiņā, tad ir formas, kurām prasītos garāka šņore - 80-90cm.

Ja izmantojāt manus šablonus, bet negrasāties laminēt, tad iesaku kļavas lapas un ābola kātiņus griezt nost vai zīmēt platākus, lai, darbojoties tie nenoplīst.

Domāju, ka, sākot aptuveni no 4-5 gadu vecuma, var parādīt vingrinājumus ar šņores vēršanu kurpēs. Elmāram patika arī tagad padarboties ar kurpēm, bet tas arī bija tikai darbošanās pēc, patika pats vēršanas process. Līdz šņoru vēršanai, kā tās būtu jāver kurpēs, vēl ir tālu. 

P.S.
Redzot, kā es taisu caurumiņus, Elmāram, protams, arī radās interese un rezultātā pa vidu notika vēl viena aktivitāte - caurumiņu duršana ☺. Mums mājās ir gan klasiskais caurduris, gan arī tādi, kas izgriež lapā kādu formu. Es tos esmu nopirkusi vietējā kancelejas preču veikalā, bet Rīgā manīju arī Tiimari. Ja ir iespēja, iesaku iepriekš pamēģināt, cik viegli var nospiest, un, vai bērns varēs caurdurt pats, jo daži ir ļoti stingri.

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē