Pogājama čūska

Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama spēlīte, ar kuras palīdzību bērns viegli var iemācīties aizpogāt pogas, un šo prasmi vēlāk pielietot ģērbjoties.

Nepieciešamie materiāli: lentīte, poga, audums (vēlams neirstošs), diegs, adata, šķēres.

Lentītes platums un pogas lielums atkarīgs no tā, cik veikli jau ir bērna pirkstiņi. Ja pogāšana ir pavisam jauna, vēl apgūstama un pilnveidojama prasme, tad iesaku izvēleties lielu pogu, bet, ja ar lielām pogām bērns jau labi tiek galā, tad uzdevumu var nedaudz sarežģīt un piedāvāt šauru lentīti un mazu podziņu.
Audumam izvēlējos filcu, jo tas neirst, nav jāapstrādā malas un pogcaurumi - atliek tikai sagriezt taisnstūros un izgriezt pogcaurumus. Man mājās ir daudz filca, tāpēc taisnstūrīši mums ir krāsaini, bet droši vien pilnīgi pietiek nopirkt vienu A4 formāta filca loksni.

Lentītes vienā galā piešuj pogu, otrā galā uztaisa cilpu, ko apliek ap roku, lai filca gabaliņi nemuktu projām. Esmu novērojusi, ka bērnam arī ļoti patīk pats cilpiņas uzlikšanas process.

Tātad: uzliekam cilpiņu uz rokas un pogājam filca gabaliņus! Beigās iznāk glīta čūska :)

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē