Mazie varavīksnes burti

Varavīksnes burti ir viens no daudzajiem vingrinājumiem, ko var veikt, mācoties burtus. Ja jums mājās ir kustīgā alfabēta 1. kaste , tad varat apvilkt bērnam aktuālo burtu no kastes. 

Bet, ja mājās nav kustīgais alfabēts, tad bloga veikala sadaļā ir pieejams PDF fails ar mazajiem varavīksnes burtiem: 

Tā kā tie ir varavīksnes burti, tad bērnam jāizvēlas 7 krāsu zīmuļi un jāizvelk katrs burtiņš 7 reizes (protams, skatieties, cik izturīgs un cik ilgi ir spējīgs koncentrēties jūsu bērns - varbūt 7 viņam ir par daudz). Tas būs interesantāk nekā vienkārši rakstīt burtu, turklāt, vairākkārtēja burta izvilkšana palīdzēs bērnam nostiprināt burta veidolu muskuļu atmiņā. Ja burtiņš ir muskuļu atmiņā, tad brīvi uzrakstīt to uz papīra bērnam būs daudz vieglāk.
Ļaujiet bērnam ne tikai izvilkt burtiņus, bet arī izrotāt tos, izkrāsot un visādi citādi darboties ar to, lai tas labāk paliek atmiņā.

Starp citu, pēc saviem bērniem novēroju, ka tieši 3,5 - 4 gadu vecums ir tas laiks, kad viņiem šis uzdevums patīk visvairāk. Elmāram tagad arī patīk (5,5 gadi), bet interese jau ir savādāka, viņš šo darbu jau var izdarīt ļoti precīzi un vairāk strādā atpūtai nevis treniņam - tad, kad negribas darīt neko nopietnāku.

Edmunda burtiņi, kas "rakstīti" nepilnu 3,5 gadu vecumā:

Elizabetes burts "f" 4 gadu vecumā:

Burtu faila izgatavošanas procesā man netīšām sanāca izprintēt to, kas man tajā brīdī atradās uz ekrāna, proti, šie burti bija samazinātā izmērā. Vecākajam puikam šie mazie burti ļoti patika! Tāpēc iesaku pamēģināt izdrukāt burtu failu, iestatījumos uzliekot, lai drukā vairākas lapaspuses uz vienas lapas. Varbūt arī jūsu bērniem patiks tieši mazie burtiņi.

Tieši tāpat varat uzzīmēt arī ciparus vai lielos burtus un tāpat strādāt arī ar tiem!

Lielie varavīksnes burti pieejami šeit. 

Lielie varavīksnes burti. 

Daudz plašāk un izsmeļošāk par RAKSTĪŠANU lasi šajā rakstā.

Lai viegls un patīkams burtu apgūšanas periods!

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē