Dzemdību stāsti

Man ir radies priekšstats, ka ir divu tipu sievietes - vienas, kas grūtniecības laikā noteikti nevēlas lasīt citu pieredzes un dzemdību stāstus, un otras, kas lasa daudz un labprāt. (Atvainojos kungiem par to, ka šeit runāju tikai par sievietēm, vienkārši mums dzemdību stāstu lasīšana pirms dzemdībām parasti ir daudz aktuālāka, jo pašām jāpiedzīvo.) 

Es pie tām otrajām! Gaidot pirmo bērnu, man nebija naudas, lai samaksātu dūlai, noslēgtu līgumu ar vecmāti vai vēl kādai īpašai ekstrai. Ginekologs poliklīnikā ar īsām tikšanās reizēm reizi mēnesī un vēl arī izgājām kursus, jo noteikti gribējām ģimenes dzemdības un toreiz bija vajadzīgs zīmogs mātes pasē par izietiem pirmsdzemdību kursiem. Tad nu par savu īsto sagatavošanos uzskatīju dzemdību stāstu lasīšanu. Es izlasīju VISUS dzemdību stāstus, kas toreiz bija pieejami Cālī. Man šķita, ka zinot visus iespējamos scenārijus, jutīšos drošāk. Tā arī tiešām bija. Es jutos gatava visiem scenārijiem, biju caur stāstiem izglītojusies par dzemdību nodaļām, par to kādu attieksmi var sagaidīt, kad labāk braukt, par ķeizargriezienu stāstiem… par visu, ko sievietes bija stāstījušas.

 

Es arī tagad labprāt lasu dzemdību stāstus, tāpēc, kad mani uzrunāja, tad labprāt dalījos ar savu dvīņu mājdzemdību stāstu “Latviešu dzemdību stāstu” grāmatai. Šo grāmatu var iegādāties latviesustasti.lv, un ar kodu VIKTORIJA10 tiksiet arī pie atlaides. 

https://www.latviesustasti.lv/

 

Stāsti grāmatā ir ļoti, ļoti atšķirīgi - gan apgarotie, gan patiesi grūti. Bez medicīniskas iejaukšanās un ar akūtiem ķeizargriezieniem. Visi ir diezgan “svaigi”, gana daudz ir arī Covid pandēmijas laika stāsti.

 

Es esmu pierakstījusi visu 5 bērnu piedzimšanas stāstus. Starp citu, iesaku to darīt ļoti drīz pēc dzemdībām, jo tik neticami ātri aizmirstas dažādas nianses. Ar trīs stāstiem dalījos savā Instagram kontā:

Ceturto - dvīņu stāstu -  meklējiet grāmatā. Katrs mūsu stāsts ir ļoti atšķirīgs, divi RDzN, divi mājās, turklāt esmu apmierināta ar visiem šiem stāstiem, nav tā, ka vienā vai otrā vietā būtu bijis sliktāk vai labāk.

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē