Lai pieaugušie sarunās ar bērniem nebūtu kā tālvadības pultis

Mēs bieži vien runājam kā tādas tālvadības pultis - kaut ko, kaut kur pasakām un brīnāmies, ka bērns neklausa. Viņš vispār nesaprata, ka tas teksts, ko teicāt, attiecas uz viņu un neko nedzirdēja. Esiet kontaktā un pārliecinieties, ka bērns dzird un saprot jūsu teikto. Tad, kad runājiet ar bērnu, pats minimums ir acu kontakts. Ideālā variantā - pietupties bērna acu līmenī, varbūt uzlikt roku uz pleca vai izvēlēties cita veida ķermenisku kontaktu, runāt ar bērnu.

Mums bieži vien četrgadniece no rītiem tiešām nedzird, ka arī uz viņu attiecas ģērbšanās aicinājums. Šādā brīdī ne tikai izveidoju acu un ķermenisku kontaktu, bet arī maigā veidā, virzu viņu drēbju virzienā un vēlreiz atgādinu, ko tieši tagad no viņas sagaidu. Ja nepieciešams, palīdzu saģērbties, jo viņa citreiz mēdz būt ļoti iegrimusi savās spēlēs un viņai absolūti vēl nav skaidrības par laika jēdzienu, par nokavēšanu - vecāku satraukums šajā ziņā bērnam ir neizprotams. Kas tas ir “nokavēt”?

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē