Rūpes par sevi

Man šonedēļ viens rīts bija patiesi grūts. Mūsu ģimeni bija piemeklējis čīkstēšanas nezūdamības likums (tas ir tad, kad vismaz viens no 5 bērniem čīkst un tiklīdz šis viens pārstāj, tā sāk nākamais), vismaz trijiem reizē visu laiku vajadzēja vienu un to pašu mantu un manu uzmanību.

Es pati biju uzvilkusies un nelepojos nedz ar savu balss skaļumu, nedz toni, nedz tekstiem šajā rītā. Tas, par ko es kārtējo reizi pārliecinājos, ir tas, ka tam, kā mēs reaģējam uz bērnu darbībām, daudz lielāka saistība ir ar mūsu pašu emocionālo un fizisko stāvokli nekā ar bērniem, jo patiesībā viņi nedarīja neko tādu. Citā dienā, kad pati esmu mierīga un atpūtusies, uz absolūti tādām pat darbībām reaģēju daudz mierīgāk… un viņiem pielīp mans miers.

Tāpēc šoreiz vēlojos vēlreiz atgādināt gan sev, gan jums, ka pirms parūpēties par bērniem, ir jāparūpējas par sevi. Turklāt, patiesas rūpes par sevi nav nedz manikīrs, nedz SPA, nedz jebkas cits, kas prasa lielus materiālus ieguldījumus.

Viens no veidiem, par kuru šoreiz arī vēlos pastāstīt, ir sevis noskenēšana. 

KAD to darīt? Pirmkārt jau, noteikti vienkārši ikdienā, nevis tikai tad, kad sasniegts “pēdējais piliens”. Visvieglāk jaunus paradumus iekļaut savā dzīve ir tad, ja mēs tos pievienojam jau kādam esošam paradumam. Piemēram, gandrīz visi no rīta vāra ūdeni tējai vai kafijai  - šajā brīdī, kamēr gaidām, ko mēs darām? Bieži vien iečekojam telefonu. Tad, nu lūk, piemēram, šajā mirklī telefona vietā varam iekļaut šo jauno paradumu, padomāt par sevi. Vai no rītiem - klājot sejas krēmu. Vai jebkurā citā mirklī, kas jau ir jūsu ikdienā.

 

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē