Sakārtota vide

Sakārtota vide - sakārtoti mēs paši, domāšana un mūsu bērni.

🔸No sakārtotas vides bērni arī sakārtojas. Vienalga, cik veci ir jūsu bērni, palīdziet viņiem strukturēt savu vidi, sakārtot to. Mūsu haotiskās domas un nemiers mēdz būt iespaidoti tieši no haosa apkārt.

🔸Izņemiet visu no plaukta, domājiet, kas tieši tagad jūsu bērnam ir aktuāli, ko var nolikt prom un kā pārējo salikt tā, lai tas būtu ērti, parocīgi, pārskatāmi. Dažkārt ir materiāli (arī grāmatas), ko bērns nelieto, tikai tāpēc, ka tie ir nolikti bērnam nepievilcīgā veidā, neērti vai pat īsti neredzami. Paskatieties no bērna acu augstuma - lieta, kas noklāta putekļiem vienā plauktā, citā plauktā vai vietā var kļūt par lietotāko priekšmetu mājās. 

🔸Palīdziet kādreiz arī savam nu jau skolēnam sakārtot mācību galdu. Ar laiku bērns pats to sāks darīt, bet iedodiet šīs vadlīnijas. Tam ir nenovērtējama nozīme mūsu domu sākartošanā. Arī tad, kad pati jūtos izsista no sliedēm, tad istabas sakārtošana ir pirmais, ko izdaru.

🔸Sakārtojot vidi, sakārtojamies arī mēs paši. Ļoti spilgts piemērs, kā vide mūs maina, ir opera, teātris, restorāns - mēs sapucējamies, mugura pati iztaisnojas un stāja kļūst staltāka, mēs kļūstam pieklājīgāki, savāktāki, valoda kļūst plūstošāna un rāmāka, kustības skaistākas. Tas pats ar mums notiek, ja mūsu mājas vide ir harmoniska un sakārtota.

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē