Sirsnīgas attiecības starp brāļiem un māsām

Vēlos dalīties, ko par brāļu un māsu attiecībā saka grāmatā “The Whole-Brain Child”:

🔸Nesenie pētījumi norādot uz to, ka labas un sirsnīgas brāļu un māsu attiecības nākotnē, ir atkarīgas no tā, cik daudz jautrības un prieka viņiem kopā ir bijis kā bērniem. Pat, ja bērnībā viņi ir ļoti daudz strīdējušies un kašķējušies, visu izšķir tas, vai šīs prieka epizodes tomēr visu nobalansē.

🔸Bīstamība ir tad, ja bērni viens otru ignorē. Iespējams, spriedzes ikdienā ir krietni mazāk, taču tā ir droša recepte vēsām un distancētām attiecībām nākotnē.

🔸Tātad, ja vēlaties savos bērnos attīstīt tuvas, ilgtermiņa attiecības, jums par to jādomā kā par matemātisku izteiksmi, kur prieka daudzums, ko viņi kopīgi dala, būtu lielāks par konfliktu daudzumu.

🔸Nav iespējams konfliktus pielīdzināt nullei. Brāļi un māsas vienmēr kašķēsies, bet, ja jums izdodas otru izteiksmes pusi palielināt, dodot bērniem aktivitātes, kas rada pozitīvas emocijas un atmiņas, jūs palīdzēsiet izveidot stipras saites starp viņiem un izveidosiet drošu pamatu attiecībām, kas saglabāsies mūža garumā.

🔸Būs brāļi un māsas, kuriem pozitīvās emocijas raisīsies dabiski, bet jūs varat arī palīdzēt. Piemēram, ar asfalta krītiņiem kopā uzzīmējiet parkā uz ietves krāsainu monstru. Ļaujiet izmantot kameru un lai viņi kopā uzfilmē video. Aiciniet visus kopā izveidot pārsteiguma dāvanu vecvecākiem. Vienalga, kā jūs to darāt - ģimenes riteņizbraukums, galda spēles, cepumu cepšana, apvienošanās komandā cīņā pret mammu ar ūdenspistolēm, vienalga - atrodiet veidus, kā jūsu bērni varētu jautroties kopā un stiprināt savas attiecības.

Viktorija

P.S. Seko bloga jaunumiem EsPats! Facebook lapā un arī Instagram, kur ar dažādiem rakstiem, bildēm un idejām dalos vairākas reizes nedēļā.

Komentē